The Ads

Search This Blog

Tuesday, December 20, 2011

Where Am I ?


blog bersawang kembali.... rasanya kali ni lagi tebal kot, siap dengan cicak, lipas, tikus mati pun ada. haishhhhh....entahlah bukannya takde mood nak berupdate tapi masa memang betul-betul tidak mengizinkan. lately dah asyik macam biskut chipsmore jek! sekejap ada, sekejap tak ada......kann? eh eh kejap-kejap, ada ke yang tanya ek? macamlah terkenal....hehehe.... suka hatilah kalau nak bagi tau pun. this is my blog okay! kepada sahabat handai dan follower yang setia tu sebenarnya i ni bukanlah kemana-mana pun, outstaion pun tak, oversea pun tak......ada je kat sini. cuma apa yang telah melanda i tu sebenarnya adalah........ni hahhh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

kesibukan kat opis menjadi-jadi. setiap hari pulak berjalan dengan terlalu pantas, kadang-kadang tu rasa macam dah tak boleh bernafas dibuatnya. kerja yang setiap hari pun tak dan nak selesaikan sampai terpaksa membawa kepada hari esoknya....haishhhhh......keluhan yang terpaksa dipendamkan bila difikirkan yang itu adalah tanggungjawab yang perlu dilaksanakan......nak cerita pasal pressure atau stress, tipulah kalau i kata tak kann....apa yang penting cara kita mengatasinya. walaupun i terpaksa bersekang mata sampai tengah malam kat opis tapi i cuba mengawal emosi dan keadaan supaya ianya tak memudarakan diri i nanti. itupun juga atas sokongan dari my sayang en pai. kalau tak kerana nasihatnya i mungkin tak dapat kawal segala stress yang melanda. oklah just nak share dengan uolls apa yang i buat bila i rasa stress kat opis. pertama, sampai-sampai je kat opis, cuba mulakan hari kita sebagai hak kita. maksudnya kita yang tentukan semua jadual dan tugas ikut kepentingan kita sendiri. kedua, sentiasa selesakan diri dalam apa jua keadaan. ketiga, jangan terlalu 'perfectionism' bila kita buat semakan dalam kerja-kerja kita. Keempat, bijak dalam memberi keutamaan dalam tugasan kita seharian atau dalam erti kata lain 'prioritize', kelima, cuba legakan stress dengan senyuman and learn how to be happy. Keenam, dengarlah alunan muzik bila kita dalam perjalanan pulang kerumah kerana ini adalah terapi yang mudah dan berkesan. lagipun uolls kena ingat kita mesti letakkan fullstop kepada stress sebelum kita sampai didepan pintu rumah. so my advise pada uolls.................say no to............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


cheers!

3 comments:

Ibu Darwisy said...

dun stress yer kak iza..cayang akk..

Nurfaizah M Nor said...

cayang siti jugeks!

Azhafizah[フィザ] said...

take your rest kak

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com