The Ads

Search This Blog

Friday, November 4, 2011

Sakit dan berehat, tapi...

setelah berhari-hari bahkan dah berbulan jugak rasanya kesibukan di tempat kerja membuatkan sampai i terlupa tentang kesihatan diri yang sepatutnya diutamakan terlebih dulu.... haishhhhh teruk betulah i ni! padahal start bulan november hari tu, i dah promise dengan diri sendiri yang i akan balik rumah tidak lebih dari pukul 6.30 petang. tapiii bila dah dekat office, semua perkara masuk dalam group 'urgency'..... nak ditolak, dah tentu itu adalah tanggujawab, nak dibiarkan sekejap mulalah rasa gelisah, nak disimpankan saja ehhh tu namanya tak amanah..... tak baik kan! kalau difikirkan pun sampai mati kerja takkan habis. maybe i masih belum bijak dalam mengaturkan masa untuk selesaikan kerja-kerja tu dengan baik. ntahlah.... lately memang ada sikit stress kat office, bukan i saja tau! boleh dikatakan semua kat office maklumlah company dah mula berkembang.... permintaan dah bertambah, kakitangan je kurang. but sometimes i need a good stress to stay motivated and productive!....chewahhhh! ye ke???
so ceritanya hari ni i surrender..... hahahahahaa memang dah tak boleh blah..... system down! hari ni i mc. sume sakit~perut sakit, kepala sakit, badan sakit, pinggang sakit, nasib baik otak tak sakit. kawan2 yang ambil berat pasal i pun dah banyak yang menasihatkan supaya cuti berehat, belum sempat pun nak plan cuti i dah terpaksa mc. so hari ni nak rehat cukup-cukup, tenangkan fikiran lagipun minggu ni cuti panjang sikit.
tapi............... call dari office sehingga ke saat i menulis blog ni pun masih tak berhenti berbunyi. adehhhhh apalah nasib kann. bos rindu kat i ke? kan i kata i sakit. ke u nak tengok i jadi 'hulk'???




nota piede : incredible hulk yang pink tak de ke ek? mesti shomel kann!


7 comments:

Tina Othman said...

selamat bercuti kak, tina membayangkan hulk ni kaler pink, kompom kita semua sawan kak hehe sebab pink

Nurfaizah M Nor said...

tina : nape derang tak nak buat cite hulk pompuan kale pink pulak kan! mesti box office punya.

chenta ku'in said...

semoga cepat sembuh..rehat puas² k..♥ u~~

Nurfaizah M Nor said...

in : thanks in...♥ u too!

Azhafizah[フィザ] said...

get well soon akak sayang..rehat cukup2 ya

Nurfaizah M Nor said...

fiza : thanx adik sayang...

Ibu Darwisy said...

GET WELL SONN KAK IZA, SIAN AKK KAN..MAM UBAT TAU..NYWAY SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com