The Ads

Search This Blog

Wednesday, October 12, 2011

ANGRY With Angry Birds





uolls kenalkan karektor kat atas tu! hhmmm... tak mungkin ada yang tak tau tentang kewujudan game yang sangat-sangat digilai ramai iaitu ANGRY BIRDS! tua, muda, budak-budak sekolah dan si kecik yang berumur antara 2 hingga 4 tahun pun tau game ni. tak di nafikan i pun gila main game angry birds ni ok! game yang mendapat tempat dihati manusia di era ini memang seolah-olah dah macam 'candu'. ramai yang akan giankan 'candu' ni kalau tak dapat main sekali sehari kann!

karektor angry birds ni dicipta pada march 2009 oleh satu team yang dikenali sebagai ROVIO dan game angry birds yang pertama telah release dalam aplikasi Apple pada sekitar december 2009. selepas itu game ini barulah dikembangkan ke versi baru di dalam aplikasi android.

dah dah dah cukupppp! apa hal plak i dok cite sejarah si angry birds ni??? i ni kan sebenarnya nak ANGRY kat angry birds! haishhhhhh....oklah, back to the story. pasal si angry birds ni jugaklah, menyebabkan my 'little faidhi' dah kemaruk 'candu' ni siang dan malam. mula-mula dulu i layankan aje si faidhi ni, tapi lama kelamaan geram pun ada. apa taknya, asal i balik keje jer, satu soalan wajib dia pada i ~ mama, adhi nak main ANGY BED lam TAB mama?.... adehhh pening dah si mama ni sekarang. bukannya kata tak nak bagi main game tu, tapi kalau dah sampai tiap-tiap hari mesti nak main angry birds, kang tak baik jugak untuk perkembangan budak-budak yang nak membesar ni. dah tu game tu download dalam i punya galaxy tab plak, memang tak senanglah mamanya nak bagi selalu kan. jahanam jugak tab tu nanti. yang paling sadis lagi, bila little faidhi sampai mengigau malam bercakap dalam tido nak main angry birds. 'nak ANGY BED TAB! nak ANGY BED TAB' adohaiiii!!!..... 2, 3 malam jugak dia mengigau tau! apa tak ANGRY i dibuatnya dengan si ANGRY BIRDS ni!.......pinsan!




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


nota piede : jom kita wat 'angry birds' goreng berempah!



2 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

sampai camtu sekali..dasat tul..tp mmg addict kot if main game tu..anak buah fiza pun same!

Nurfaizah M Nor said...

fiza : yg k iza geram tu, tak padan yg kecik. skrg ni nampak je any merchandise for angry birds, mesti faidhi nak beli....

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com