The Ads

Search This Blog

Wednesday, October 26, 2011

Cucur Kurma Kak Lily


cuti deepavali memang i habiskan sepenuh masa dan detik bersama family tercinta. i dan en pai bangun seawal pagi kerana tak nak buangkan masa yang terhad hari ni bersama 3 budak notti tu! hehehe.... bersarapan ala-ala western je pagi ni. lebih kurang pukul 10 pagi kitorang anak beranak keluar pergi membeli belah segala barang dapur dan sebagainya. lagipun budak-budak ni dah rindu dengan uncle ronald mc'donalds nye tuh! lepas habis memborong, bergegas balik umah utk masak makan tengahari~se simple yang boleh.... sambal sardin, taugeh goreng, drummet, telur dadar dan sambal belacan.....wowww mabeles jugak, siap bertambah-tambah. hancur lagi diet i tau! lantaklah! cuaca memang syok je hari ni, lepas hujan lebat tengahari tadi dah tentu-tentu petang perut mulalah start berkeroncong. fikir punya fikir..... apalah agaknya kuih yang simple nak dihidangkan kat budak-budak notti tu yer? jeng jeng jenggggg tetiba teringatkan cucur kurma kak lily. memandangkan kurma yang melambak-lambak dalam peti ais tu, i pun cubalah resepi yang ringkas ni dan ternyata memang sedap! berebut-rebut budak-budak makan cucur kurma ni. thanks yer kak lily!




nota piede : apa pun juadah dari air tangan sendiri, anak-anak mesti puas menikmatinya kann!


2 comments:

Ummiakid @ lily said...

benar bagai dikata...simple mcm mana pun juadah yang disediakan oleh air tangan ibu tersayang...pasti akan di nikmati penuh nikmat oleh anak²...

Azhafizah[フィザ] said...

tahniah kak..berjaya buat fiza terliur di waktu hujan ni..hehe..resepi kak!hee

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com