The Ads

Search This Blog

Thursday, October 27, 2011

Karnival Sekolah

bila anak-anak dah bersekolah, kenalah kita merajinkan diri memenuhi aktivi-aktiviti yang dianjurkan sekolah anak-anak kita kann... so itulah jugak yang terjadi dekat i dan en. pai. actually, ni entry dah basi. tapi seperti yang uolls tau i kan very the bz woman nowdays....hahahahahaa bz lah sangat kann! ntahlah nak kata malas tu, adalah jugak.... tu yang lambat update entry tu.

oklah..... hari karnival sekolah wawasan berlangsung pada last sunday. i dan en. pai terpaksalah bangun seawal pagi nak temankan si hanah dan chal, tak lupa si little faidhi tu pun ikut sama tau. sampai je kat sekolah, semua cikgu-cikgu tengah berhempas pulas buat preparation. boleh tahan banyak jugak gerai-gerai yang dibuka termasuklah gerai makan seringgit, gerai hotdog ala-ala 1901, gerai nasi berlauk, gerai kuih muih, gerai ice blended, gerai alatan permainan dan aksesori, gerai buah-buahan, gerai minuman, gerai karoeke pun ada. bukan setakat tu aja, siap ada mini cinema, cycling go-kart, poney riding, water park game, control car racing dan rumah hantu. boleh dikatakan happening jugak sekolah wawasan bila anjurkan karnival ni. so konsep karnival macam biasalah, segalanya pakai kupon..... selain daripada tu kupon-kupon yang dibeli akan ada cabutan bertuah but no luck for chal and hanah. kesian derang yang sememangnya ternanti-nanti nama dipanggil nak dapat hadiah cabutan tu...hehehe....

so selain dari membeli belah segala makanan dan minuman, hanah dan chal cuma riding poney dan masuk rumah hantu jek..... hmmm cerita pasal rumah hantu, hanah siap nangis teresak-esak lepas keluar dari rumah hantu tu.....hahahahahhaah kelakar pulak kitorang dibuatnya..... tulah nak masuk sangat, mula-mula i dah tegah takut dia terperanjat kat dalam tu, tapi katanya berani sangat! haishhhh tulah budak-budak kan..... ikutkan aje lah!










2 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

macam seronok je karnival skolah ni..dulu tak macam ni..skang ni macam2 ade..kan kak?

Tina Othman said...

meriahnya karnival sekolah, siap ada movie, poney bagai

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com