The Ads

Search This Blog

Thursday, July 14, 2011

Kebanggaan Ku

gud afternoon uolls....
lunch hari ni tak de mood nak makan..... boleh??? nanti-nantilah.... i pun tak tau nape hari ni rasa buhsan sangat. maybe banyak keje kot... cuaca kat luar pun mendung, patutlah mood pun agak mendung. lepas dapat kerja baru ni, i tak de lagi cite ngan uolls kan.... i kerja kat mana.... eh ada ke orang nak tau? tak pe lah... tak nak tau pun tak pe... ada haku kesah??? lagipun ni kan blog i, suka hati i lah nak cite ape pun! ehhhh emo pulak..... tak de lah! gurau je..... uolls marah ke? i ni blajar tak lah tinggi mana, tapi penahlah masuk u jugak. i start keje waktu umur 18 thn. pas tu berenti sambung blajar.... pas tu keje balik.... berenti jap....pasal sibuk nak jadi penyanyi, so i pun berkecimpunglah dalam dunia hiburan. dari nyanyi 2 piece pas tu 3 piece, i join live band-group FREEDOM. hahhh tau tak freedom tu... alahhh yang shuib n arwah seha tu! lagu yang fofular-mulanya disini. bangga gaklah dapat nyanyi lagu tu! rasa macam lagu sendiri pulak....hehehee...wahhhh time ni memang i rasa dah macam artislah konon. maklumlah ada gak peminat, siap ambik autograph lagik. dah cukup disitu, tak bleh cite banyak2. bila dah kahwin, i stop menyanyi, cari balik keje opis.... bukan apa nak tumpukan perhatian kat family. dari keje ngan insurance company, bank, engineering & construction, advertising agency dan skrg i keje kat manufacturing plak. uolls i jadi minah kilang lah skrg!!! kat mana pun i keje, i hanya tau buat admin & hr je ye. lain pada tu, i'm sorry!
tapi banyak-banyak keje, i macam suka sangat keje i yang skrg ni. walaupun keje banyak, tp i suka ngan suasana keje kat sini. bos tak pressure kita, dan kita diberi ruang untuk beri cadangan dan buat keputusan. so rasa macam kita ni dihargai sangat. management pun tak berkira sangat, kalo keje bagus hujung tahun masing-masing pasti akan dapat habuan! syokkk wwooooo..... dah tu pengiraannya pun sangat adil, ada formula yang telah ditetapkan. so takdelah jadi kes, ko pandai ampu bos, ko dapat lebih! boleh dikatakan i ni sangat bertuah, walaupun tak tinggi sangat blaja..... tapi dah dapat jugaklah duduk kat tempat sekarang ni. inilah yang dinamakan rezeki dan i amat-amat bersyukur dengan nikmat yang diberikan olehNYA. lagipun dengan berkat pengalaman yang dikutip dan usaha gigih serta tanggungjawab insyaAllah, kita akan diberikan ruang dan peluang untuk berjaya dalam hidup. mesti diingat segala usaha itu mestilah diiringi dengan doa kepadaNYA. panjang pulak i melalot, oh ya pasal keje i yang skrg ni, sebenarnya i keje kat kilang membuat makanan ringan. alahhhh wise cotagge fries tu!!! waktu mula-mula keje sini dulu dah macam jakun pasal tiap-tiap hari jumaat akan bawak balik cottage fries tu sorang satu beg palstik besar. tapi skrg ni dah rasa jemu pulak.... dah tak larat nak makan. bawak balik umah pun bebudak dah menyampah nak makan. i siap bagi adik beradik dan jiran mana yang datang ke umah. uolls nak? kalo nak........ nah ambik ni.............


sila abaikan packaging gambar misai tu yer!



nota piede : dah naik lebam makan cottage fries neh.....

7 comments:

alyna said...

wahhh!!! suke kopok ni. ada keja kosong tak kat sana. leh dpt mkn kopok selalu muahahahah

risa said...

beb!! ai nak lahhhh..cepat kasik!!

ZaLiZa BuYoNg said...

jgn lupe ea mlm ni..jeng jeng jenggg

Nurfaizah M Nor said...

ya semua!!!!! mari2 kopok free...meh dtg umah amik!!!!

Ein said...

Bestnya kak iza. Kalau nak beli byk bole dpt rege murah ke?

Tina Othman said...

nak satu kilang boleh?? hehehe

Nurfaizah M Nor said...

Ein : kakt kilang kita tak jual ye...kalo nak meh dtg ambik kat umah!

tina : kalo nak satu kilang pegi kawin ngan tokey kilang ni dulu!

Risparmio

Copyright © 2011 Reserved to MeLuvAmirAmira
Design by Azhafizah.Com